Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

2 χρόνια μετά και η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί...


Η περίφημη απογραφή των υπάλληλων του Δημοσίου (του στενού και ευρύτερου τομέα), ξεκίνησε όπως όλοι θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2010 με στόχο το αργότερο έως  τον Μάρτιο του 2011 να ήξερε το κράτος πόσους απασχολεί σε υπουργεία, περιφέρεια αλλά και σε ΔΕΚΟ και φορείς ιδιωτικού δικαίου. Αμ δε... Αντιγράφω από το moneypost.gr :
''[...] Η απογραφήδεν έφτασε ποτέ στις ΔΕΚΟ. Αλλά και στο υπόλοιπο δημόσιο, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Με βάση στοιχεία της Αρχής Πληρωμών στο «στενό» δημόσιο, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης του 87% των υπαλλήλων, δηλαδή 623.140 ατόμων. Οι υπόλοιποι για διάφορους -γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους- δεν φαίνονται. Με βάση τα ίδια στοιχεία,  τα υπουργεία που έχουν μείνει πίσω είναι το Ανάπτυξης, το Εργασίας, το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υποδομών αλλά και το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών...[...].

Προσέξτε τώρα:  Η τρόικα περιμένει αμέσως μετά τις εκλογές νέα μέτρα αξίας 12 δις ευρώ από περικοπές δαπανών, μεταξύ των οποίων φυσικά και ένα σημαντικό αριθμό απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο που εάν ισχύουν όσο αναφέρει στο σχετικό άρθρο του το moneypost.gr δεν έχει ολοκληρωθεί η απογραφή - δεν έχουν δηλ. καταγραφεί ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβάμαι πως κάποιοι θα μείνουν εκτός 'αξιολόγησης' και φυσικά δεν θα μπουν στη λίστα από τη οποία θα 'επιλεγούν' αυτοί που θα απολυθούν (βάζω τα εισαγωγικά γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει ποιά ακριβώς θα είναι τα 'κριτήρια' αξιολόγησης).
Αυτό δε που είναι ακόμη πιο προκλητικό, είναι ότι όπως αναφέρει το δημοσίευμα του moneypost, η απογραφή δεν έφτασε ποτέ στις ΔΕΚΟ (το κατεξοχήν δηλ. πεδίο ρουσφετολογικών προσλήψεων) ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε στο ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, το φορέα δηλ. που ανέλαβε τη συγκέντρωση των στοιχείων! Ειδικά δε για τις ΔΕΚΟ, εάν τελικά ισχύουν τα όσα γράφονται στο εν λόγω άρθρο, θα φτάσουμε στο απίθανο σημείο τον Ιούνιο να απολύονται υπάλληλοι του 'στενού' δημόσιου τομέα κι όχι του 'ευρύτερου'!

Αλήθεια, αυτοί οι πολιτικοί που δεν καταφέρνουν εδώ και 2 χρόνια να ολοκληρώσουν μια στοιχειώδη δουλειά, να καταγράψουν πόσοι υπάλληλοι εργάζονται στο Δημόσιο, θα οδηγήσουν μετά τις εκλογές τη χώρα (και μάλιστα σε 3 χρόνια όπως διατείνονται κάποιοι εξ' αυτών) εκτός Μνημονίου - σε τροχιά ανάπτυξης;  

Μπορεί να σέρνουμε τα μύρια όσα στην Τρόικα, το ΔΝΤ, τους Ευρωπαίους, αλλά ας σκεφτούμε για λίγο πως θα πρέπει να αντιδράσουν κι αυτοί όταν βλέπουν μια σε τέτοιο προκλητικό βαθμό πολιτική ανικανότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου